У НБУ пропонують фінансувати дефіцит бюджету «зваженими» податками та акцизами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Для зниження ризиків девальвації національної валюти та запобігання стрімкому зростанню інфляції Рада фінансової стабільності Національного банку України погодила ключові дії щодо дефіциту Державного бюджету.

Інтернет ресурсу УкрСтразування з прес-релізу НБУ відомо, що дефіцит Державного бюджету, що зростає, на думку членів СФС, слід заповнювати не тільки монетарним фінансуванням, а й застосовувати інші інструменти.

Зокрема, йдеться про обмеження непріоритетних та неефективних напрямів витрачання коштів, активізацію внутрішніх ринкових боргових залучень та збільшення обсягів надходжень міжнародної допомоги. Крім цього пропонується збільшити податки на імпорт, акцизи та рентні платежі. Водночас, наголошується, що «підхід до підвищення податків має бути виваженим, справедливим та диференційованим».

Раніше, коментуючи набуття Україною статусу кандидата на членство у Європейському союзі, Національний банк України наголосив, що цей крок відкриває широкі можливості реалізації євроінтеграційних процесів у фінансовій сфері.

Коментарі