У першому кварталі банківська група Credit Suisse зазнає збитків через війну в Україні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна фінансова група Credit Suisse готується подати звіт за перший квартал, в якому очікується повідомлення про збитки внаслідок збільшення резервів. Credit Suisse заявила, що резерви зростуть приблизно на 600 млн. швейцарських франків (631 мільйон доларів).

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Reuters, в якому також відзначається негативний ефект від подій в Україні на діяльність Credit Suisse, а також уповільнення ділової активності та посилення регуляторних правил.

Згідно з Reuters, «банк все ще не оговтався від мільярдних збитків, завданих у 2021 році, що викликало перестановку у вищому керівництві, і оскільки він стикається з подальшими розслідуваннями щодо дотримання вимог та ризиків».

Нагадаємо, раніше Credit Suisse надавала фінансову підтримку британському стартапу Greensill через власні фонди. Після новини про банкрутство фінтех-стартапу Greensill швейцарська банківська група Credit Suisse тимчасово призупинила операції чотирьох своїх фондів, кошти яких використовувалися для розвитку програми фінансування ланцюжка постачання. Тоді ж з’явилася інформація, що банкрутство британської фінтех-компанії може коштувати швейцарському кредитору понад $10 млрд.

Коментарі