У першому кварталі преміальний дохід українських страховиків знизився, але фінансовий результат покращився: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У першому кварталі сукупний обсяг преміального доходу компаній, які працюють на страховому ринку України, скоротився на 14%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Страхові виплати також продемонстрували негативну динаміку, знизившись у річному вимірі на 22%.

Такі дані наводить Національний банк України в Огляді небанківського фінансового сектору за перший квартал 2022 року.

Згідно зі звітом, преміальний дохід страховиків життя залишався без змін порівняно з першим кварталом 2021 року, але знизився порівняно із четвертим кварталом минулого року. Активи страховиків життя зросли, а виплати страхового відшкодування знизилися.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту НБУ відомо, що у звітному кварталі страховий сектор був прибутковим, але кількість страховиків, які не відповідають нормативу платоспроможності, зросла за квартал із 4 до 11.

«Фінансовий результат ризикових страховиків був кращим, ніж за відповідний період минулого року, завдяки помітному зменшенню витрат за майже незмінних показників операційної ефективності. Прибуток страховиків життя збільшився незначно, рентабельність активів залишилася на рівні минулого року», – йдеться у звіті.

Коментарі