У першому кварталі скоротилася кількість укладених договорів «Зелена карта»: МТСБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За даними Моторного (транспортного) страхового бюро України, у першому кварталі 2024 року українські водії уклали понад 341 тисячу договорів міжнародного страхування «Зелена карта». Цей показник знизився на 8,8% через зміни в умовах перебування транспортних засобів з українською реєстрацією в деяких країнах Європи.

Як з’ясував інтернет-ресурс УкрСтрахування з прес-релізу МТСБУ, у звітному періоді сукупний преміальний обсяг за договорами «Зелена карта» збільшився на 2,5% до 1,2 млрд грн. Приріст обумовлений збільшенням розмірів страхових платежів у березні 2024 року.

Кількість страхових претензій у першому кварталі зросла на 17,67% і досягла майже 4 тисяч на загальну суму 12,7 млн. євро (+18,6%). Середній обсяг страхової виплати становив 3,2 тис. євро (+0,8%).

Раніше Моторне (транспортне) страхове бюро України уточнило порядок складання заяви на отримання інформації із Централізованої бази даних МТСБУ з історії страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та участі у ДТП.

Коментарі