У шостий пакет санкцій не включено заборону страхування операцій з відвантаження російської нафти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Шостий пакет санкцій Європейського союзу передбачає припинення імпорту сирої нафти та нафтопродуктів із росії, які доставляють до держав-членів ЄС морським шляхом.

Транспортування російської нафти через трубопровід «Дружба» до Центральної Європи продовжиться доти, доки не буде знайдено технічне рішення, яке «задовольнить б енергетичні потреби Угорщини та інших країн, що не мають виходу до моря».

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Bloomberg, в якому окремо підкреслюється відстрочка до шести місяців заборони на страхування операцій з відвантаження нафти до третіх країн.

Раніше пропонувалося протягом трьох місяців запровадити заборону на страхування таких операцій. На думку Bloomberg, це «розширює список поступок, оскільки пропозиція була спочатку висунута виконавчим органом ЄС у травні».

Нагадаємо, вирішальну роль у припиненні торгівлі російською нафтою можуть відіграти страховики, які відповідно до санкцій мають відмовитися від співпраці з морськими перевізниками з Росії. “Досі росія значною мірою відображала вплив санкцій на свою торгівлю нафтою, але страхова індустрія загрожує поставити хрест на роботі, якщо Москва та її клієнти не зможуть закрити пролом, залишений західними страховиками”, – йдеться в повідомленні Reuters.

Коментарі