У складі Альянсу Net-Zero залишається ще 17 компаній, раніше їх було понад 30

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Протягом кількох тижнів найбільші страхові групи спішно покинули Альянс страховиків Ne-Zero, який мав координувати зусилля з декарбонізації.

Альянс Net-Zero було створено у 2021 році на Саміті G20 з питань клімату. Першими його учасниками стали вісім найбільших страхових груп: AXA, Allianz, Aviva, Generali, Munich Re, SCOR, Swiss Re та Zurich Insurance Group. Главою Альянсу стала французька страхова група AXA.

В даний час кількість учасників Альянсу Net-Zero скоротилася з 30 до 17. Членство в Альянсі поки що зберігають такі компанії, як Aviva, Beazley, Generali, Credit Agricole, NN Group, Samsung Fire & Marine Insurance.

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв про вихід з Альянсу SCOR, Zurich Insurance, Swiss Re, Munich Re, Hannover Re, Лондонський Lloyds, Tokio Marine Holdings та інших відомих страховиків.

Представники страхового сектору вважають, що вихід зі складу Альянсу є наслідком політичного тиску з боку групи прокурорів-республіканців. Нагадаємо, на адресу Альянсу страховиків Net-Zero надійшло письмове звернення від колективу генеральних прокурорів-республіканців (RAGA), в якому висловлюється «занепокоєння щодо законності їхніх зобов’язань співпрацювати з іншими страховиками та власниками активів, щоб сприяти активному клімату».

У листі міститься низка претензій щодо діяльності страховиків Net-Zero та їх зобов’язань щодо скорочення страхового покриття для проектів із вуглецевим слідом.

Коментарі