У травні міжнародні резерви України скоротилися на 7% до $25,1 млрд: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
gold
Станом на 1 червня 2022 року міжнародні резерви України склали $25,1 млрд. проти $26,9 млрд. місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів скоротився на $1,8 млрд., що становить 7%.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсягу міжнародних резервів відбулася внаслідок продажу валюти на міжбанківському валютному ринку, операцій з управління державним боргом та переоцінки фінансових інструментів.

Чистий продаж валюти Національним банком у травні становить $3,36 млрд у результаті перевищення валютного попиту над пропозицією. Згідно з НБУ, «продаж валюти був зумовлений, насамперед, суттєвими витратами на оборонні потреби, на імпорт товарів та послуг, а також для забезпечення розрахунків з міжнародними платіжними системами за витрати громадян за гривневими картками за кордоном».

Крім цього, на обсяг міжнародних резервів впливали валютні надходження на користь Уряду України у розмірі $1,66 млрд, у тому числі 583,7 млн. євро надійшли від Світового банку, 582,3 млн. євро – від Європейського союзу.

Коментарі