У Туреччині стрімко зростає попит на страхове покриття ризику землетрусу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після серії масштабних землетрусів у Туреччині та Сирії спостерігається сплеск попиту на страхове покриття ризику землетрусу. Так, у Стамбулі щоденна кількість нових полісів із покриттям ризику землетрусу становить приблизно 12,5 тисячі.

До 6 лютого, коли стався найсильніший в історії Туреччини землетрус, попит на страхове покриття ризику землетрусу становив 6,7 тисячі нових полісів. Приріст попиту цей вид страхування становив 87%. Такі дані наводить Sigorta Medya із посиланням на пул обов’язкового страхування Туреччини.

Різке зростання продажів полісів страхування від землетрусів спостерігається й інших провінціях.

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що з 2000 року страхування від землетрусів у Туреччині є обов’язковим для приватних будинків у межах муніципальних кордонів і покривається державним пулом страхування від катастроф TCIP.

Рейтингове агентство AM Best зазначає, що за відсутність страховки не передбачено юридичних санкцій, і, як наслідок, рівень охоплення страхуванням сильно різниться по всій Туреччині і нижче в південно-східних регіонах країни, де сталися землетруси.

Коментарі