Україна вимагає від морських страховиків відмовитись від підтримки російських перевізників

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Уряд України звернувся до компаній, які здійснюють морське страхування вантажів, включаючи викопне паливо, відмовитися від контактів із російським бізнесом. Такий крок має стати ще одним дієвим важелем тиску на владу Росії, яка розв’язала повномасштабну війну в Україні.

«Від імені президента Зеленського та українського народу цього екзистенційного моменту для нашої нації ми просимо вас припинити всі ділові відносини з російською галуззю викопного палива, перекрити потік готівки, яка фінансує масові вбивства. безневинних людей», — заявив головний радник з економічних питань Олег Устенко у письмовому зверненні до міжнародної групи морських страхових асоціацій P&I Clubs.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з посиланням на Bloomberg відомо, що за період з 24 лютого учасники P&I Clubs застрахували 363 судна, що перевозять нафту, газ і вугілля з російських портів.

Але, за словами головного виконавчого директора P&I Clubs Ніка Шоу, учасники мають право індивідуально вирішувати, страхувати чи не страхувати російські вантажі. “Я можу підтвердити, що ми ведемо постійні переговори з Україною, допомагаючи їм зрозуміти, як працює страхове покриття P&I”, – сказав Шоу в електронному листі Bloomberg.

Коментарі