Уряд Угорщини планує обмежити іноземний капітал страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Економічна стратегія Угорщини найближчими роками буде орієнтована на посилення присутності національних гравців в акціонерному капіталі підприємств не лише у медіа, фінансовій, енергетичній галузях, а й інших секторах економіки.

Про це, зокрема, заявив Мартон Надь, який претендує на посаду міністра економічного розвитку у новому уряді Угорщини. За його словами, перелік галузей, у яких присутність вітчизняного капіталу має становити не менше ніж 50%, слід розширити не лише на банки, а й на страхові компанії. Чиновник вважає за необхідне збільшення частки угорської власності у будівельному секторі, у роздрібній торгівлі та страхуванні.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про блокування владою Угорщини угоди між Aegon та VIG. У квітні 2021 року VIG повідомила про ухвалу Міністерства внутрішніх справ Угорщини, в якій міститься відмова в купівлі підрозділу Aegon іноземним інвестором. Генеральний директор австрійської Vienna Insurance Group, коментуючи рішення угорської влади щодо покупки підрозділу Aegon, зауважила, що протягом чверті століття VIG є успішним інвестором на ринку Угорщини, «довгостроковим та надійним партнером».

Для вирішення спору втрутилася Європейська комісія. “Вето несумісне з правилами ЄС про свободу установи/…/Неясно, яким чином придбання VIG угорських активів Aegon може становити загрозу фундаментальним інтересам суспільства”, – заявили в Єврокомісії.

Коментарі