Уряд України відшкодує страхові збитки морським перевізникам через заблоковані порти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Уряд України розробив заходи щодо забезпечення логістичних маршрутів, включаючи порядок виплати страхового відшкодування з держпідтримкою для морських перевізників за умов воєнних дій.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну та посиленням військових страхові компанії не здатні забезпечити виплату страхових претензій судновласникам, чиї судна не можуть потрапити до частини українських портів, тим самим зриваючи логістичні ланцюжки.

Особливо гостро проблема стоїть для експортерів зерна, які повноцінно можуть використовувати лише порти в Рені, Ізмаїлі та Усть-Дунайську. Тому виникла потреба перенаправлення вантажопотоків через міжнародні залізничні переходи України до Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини і далі до Західної Європи.

Розпорядженням Уряду України передбачено виділення коштів із резервного фонду державного бюджету для відшкодування збитків, заподіяних внаслідок збройної агресії росії проти України та військових дій на території України, та у разі відмови страхувальниками у наданні страхового покриття.

Коментарі