В Австралії підраховують збитки від серії масштабних повеней

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Зливи, що викликали повені в ряді районів Австралії, стали значною подією для страховиків. За словами голови Страхового бюро Австралії (ICA), у разі подальшого зростання кількості претензій та «географічному їх поширенні», повінь може перейти в розряд «катастрофи».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що австралійські страхові компанії вже зареєстрували близько 8,5 тисяч заявок на страхове відшкодування. Прогнозована сума сукупних страхових виплат уже наблизилася до $67 млн.

Згідно зі звітом Страхового бюро Австралії (ICA), 84% від кількості претензій пов’язані зі збитками у майновому страхуванні, 14% — в автострахування, 2% — пов’язані з комерційним страхуванням.

«Страховики розуміють емоційний вплив цих екстремальних погодних явищ, які стають дедалі частішими та серйознішими, і вживатимуть оперативних заходів, щоб спільноти отримували необхідну допомогу якнайшвидше», — прокоментував Ендрю Холл, генеральний директор ICA. За його словами, австралійські компанії добре підготовлені, щоб своєчасно реагувати на претензії, що надходять, через шкоду майну, житлу та об’єктам інфраструктури.

Фото Reuters

Коментарі