В Україні проводиться інформаційна кампанія для споживачів кредитних послуг

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
В Україні стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія захисту прав споживачів фінансових послуг «Знай свої права: кредити», яку проводить Національний банк України.

Масштабна кампанія проводиться за підтримки міжнародних партнерів – Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного управління Уряду Великобританії в Україні, а також проекту технічної допомоги Європейського Союзу “Посилення регулювання та нагляду за небанками” “Ринком” (EU-FINREG).

Як повідомляє інтернет-ресурс Укрстрахування з посиланням на прес-реліз НБУ, з липня по жовтень 2022 року в усіх областях України проводитимуться заходи, націлені на підвищення інформованості користувачів фінансових послуг у сфері кредитування.

Особливу увагу буде приділено процедурі оформлення кредиту, на що звертати увагу, що таке кредитні канікули, реструктуризація та кредитна історія.

«Національний банк разом із партнерами розповість, що робити при порушенні кредитором чи колектором вимог до етичної поведінки під час взаємодії зі споживачем», – йдеться у прес-релізі.

Коментарі