В Україні 60% об’єктів інфраструктури сонячної енергії перебувають у зоні бойових дій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Перестрахування відновлюваних джерел енергії може зазнати значних збитків через війну росії проти України, оскільки значна частина інфраструктури сонячної та вітрової енергії знаходиться в зоні бойових дій.
Збитки лише в секторі перестрахування сонячної енергетики прогнозуються на рівні $800 млн. Загалом за оцінками сукупні збитки перестрахувальників за спеціальними лініями перестрахування становитимуть від $13 млрд до $23 млрд.

На думку авторів звіту Property Claim Services (PCS), підрозділи Verisk, відомо, події в Україні можуть стати визначальними для галузі перестрахування відновлюваної енергії.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з матеріалів звіту відомо, що у зоні бойових дій розташовано 60% усіх об’єктів сонячної енергії, тому існує високий ризик масових банкрутств серед компаній поновлюваної енергетики в Україні.

«Амбіції країни щодо відновлюваних джерел енергії виражені в їх національній енергетичній стратегії, причому як причини такого переходу згадуються як зміна клімату, так і енергетична незалежність. Здається, конфлікт зведе нанівець ці зусилля», — прокоментував Том Йохансмейєр, голова PCS.

Коментарі