Від страховиків, які залишили Альянс Net-Zero, вимагають проміжної цілі з викидів СО2

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після виходу зі складу учасників Альянсу страховиків Net-Zero низка страхових компаній не оголосила своїх проміжних цілей з викидів СО2, як того вимагали правила Альянсу.

У зв’язку з цим група неурядових організацій Insure Our Future звернулася із закликом до трьох японських страховиків – Tokio Marine, Sompo Holdings та MS&AD Insurance Group – негайно оголосити про відповідні проміжні цілі для своїх андеррайтингових портфелів.

У заяві Insure Our Future говориться, що Tokio Marine та MS&AD опублікували прес-релізи в день виходу з Альянсу Net-Zero, заявивши, що продовжуватимуть працювати над досягненням нульових викидів до 2050 року. Sompo не оголосила про свій вихід із Альянсу в прес-релізі, проте визнала це в інтерв’ю ЗМІ.

Крім цього, екологічні організації вважають, що «необхідна інша міжнародна структура, щоб спонукати страховиків розробляти плани переходу замість NZIA. Відтепер ми очікуємо, що Міжнародна асоціація органів страхового нагляду (далі – IAIS), організована органами страхового нагляду з різних країн і регіонів світу, відіграватиме роль сприяння створенню основи планування переходу».

Нагадаємо, вихід страховиків Альянсу розпочався після листа колективу генеральних прокурорів-республіканців (RAGA), у якому висловлюється «занепокоєння щодо законності їхніх зобов’язань співпрацювати з іншими страховиками та власниками активів, щоб сприяти активному клімату».

Коментарі