Відсутність страховки та репутаційні ризики: російський підрозділ Exxon Mobil в умовах форс-мажору

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Підрозділ однієї з найбільших нафтових компаній Exxon Mobil через санкції у зв’язку зі збройною агресією росії проти України змушений скорочувати видобуток нафти на Далекому Сході та в районі Сахаліну.

За словами представника Exxon Mobile, підрозділ Exxon Neftegas Ltd. оголосило про форс-мажорні обставини у зв’язку із санкціями. “Компанія робить кроки по виходу з проекту “Сахалін-1″, що поширюється на виконання договірних та комерційних зобов’язань”, – повідомила представник Exxon Джулі Кінг.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що вирішальну роль у припиненні видобутку та відвантаження нафти та нафтопродуктів російським підрозділом відіграє відсутність страхового покриття, проблеми з фрахтуванням танкерів, а також серйозні ризики репутації у разі підтримки закордонними компаніями російського нафтового бізнесу.

Згідно з інформацією Reuters, до складу проекту «Сахалін-1» входять японський консорціум Sakhalin Oil and Gas Development та індійська геологорозвідувальна компанія ONGC Videsh.

Коментарі