Війна – головне джерело ризику для фінансового сектору України: опитування НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Стійкість фінансового сектора України до значних негативних подій, порівняно з оцінками на кінець минулого року, практично не змінилася. І це, незважаючи на серйозні військові ризики, інфляційний тиск, переривання ланцюжків постачання та турбулентність ринку капіталу.

Ці та інші дані містяться у новому звіті Національного банку України «Опитування про системні ризики фінансового сектора за травень 2022 року».

Згідно зі звітом, 88% респондентів вважають, що ситуація у фінансовому секторі погіршилась. Ще півроку тому кількість подібних відповідей була вдвічі меншою.

Як повідомляє інтернет-ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт НБУ, 94% учасників опитування оцінили рівень ризику у фінансовому секторі як «високий» або «дуже високий». Примітно, що у переліку основних загроз для ринку відсутні такі явища, як корупція, діяльність правоохоронної та судової влади, які були незмінними лідерами з 2018 року.

У той же час на першому місці серед ризиків – «війна, макроекономічні фактори: рівень інфляції, обмінного курсу, динаміка надходження інвестицій, вартість активів та якість застави».

Коментарі