Війна в Україні негативно позначиться на ВВП країн G20 та прибутковості страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Згідно з базовим сценарієм, складеним аналітиками міжнародного рейтингового агентства Moody’s, вплив військової агресії росії на території України призведе до скорочення у 2022 році сукупного ВВП країн-учасниць G20 до 3,6%. Раніше прогнози зростання ВВП для G20 перебували на рівні 4,3%.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Moody’s відомо, що для страховиків та керуючих активами «гіпотетичний негативний сценарій /перебуває в/припинення імпорту в Європу російської нафти і газу, нестачі ліквідності та широкомасштабної рецесії».

При цьому автори звіту наголошують, що ймовірність негативного сценарію залежить від тривалості воєнних дій та їхньої активності. “Вплив на кредитну якість страховиків відповідно до базового сценарію Moody’s буде від низького до помірного, але деякі підсектори більш уразливі для негативного сценарію”, – зазначає Moody’s.

Очікується, що сектор майнового та страхування від нещасного випадку опиниться під інфляційним тиском, що супроводжуватиметься збільшенням вимог та, відповідно, зниженням доходів.

Коментарі