Війна в Україні не покривається страховкою, але застраховані збитки очікуються від супутніх факторів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
В інтерв’ю CNBC голова швейцарської страхової групи Swiss Re оцінив сукупну шкоду для глобальної страхової індустрії від військової агресії росії проти України.

«Війна в Україні сама собою не покривається страховкою. За нашими оцінками, це розмір стихійного лиха середнього масштабу галузі, що означає від 10 до 20 мільярдів доларів», — заявив Крістіан Мументалер. За його словами, більш серйозно страхова галузь постраждає від супутніх факторів, зокрема, інфляції, енергетичної кризи та переривання ланцюжків постачання.

“Що буде більш вирішальним для галузі, так це, очевидно, інфляція, тому що вона зачіпає запаси нафти та фінансові ринки, які відповідно до стандартів звітності US GAAP проходять прямо через ваші прибутки та збитки”, – додав він.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що у першому кварталі Swiss Re зарезервувала $283 млн у резервах, пов’язаних із війною в Україні. У звітному періоді збитки Swiss Re за ризиком стихійного лиха склали $524 млн, перевищивши прогнозні оцінки. Крім того, на фінансовий результат вплинули витрати у зв’язку з Covid-19 на суму $15 млн.

Коментарі