Випадки крадіжок змушують фінансовий сектор Південної Кореї посилювати внутрішній контроль

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Банки та страхові компанії Південної Кореї намагаються вдосконалювати системи внутрішнього контролю через частіші випадки розкрадання посадовими особами та рядовими співробітниками корпоративних грошових коштів.

Так, 14 червня одного зі співробітників регіонального офісу фінансової компанії NongHyup було затримано за підозрою у розкраданні понад $3 млн. Згідно з інформацією, яку озвучили правоохоронні органи, затриманий намагався відшкодувати свої збитки від азартних ігор та інвестицій у криптовалюту.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що фінансова група NongHyup включає банки, компанії із загального та страхування життя, а також операції з управління активами.

За інформацією місцевих ЗМІ, у Південній Кореї відомі й інші випадки розкрадання корпоративних фінансів. Тижнем раніше було затримано співробітника KB Savings Bank через підозру у привласненні $7,3 млн шляхом підробки документів. Подібний інцидент трапився раніше і у Woori Bank, що серйозно зашкодило репутації одного з провідних банків країни.

Коментарі