Влада Канади збільшила податкове навантаження для банків та страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Згідно з бюджетним планом на поточний рік, канадські банки та страхові компанії зіткнуться з додатковим податковим навантаженням, що, на думку представників фінансового сектора, незмінно призведе до подорожчання кредитних продуктів та страхування.

Як повідомляє інтернет-ресурс УкрСтрахування, компанії фінансового сектора Канади будуть змушені платити податок на прибуток у розмірі 16,5% замість 15%, як це було роком раніше.

Нагадаємо, рання версія полягала у підвищенні податку для найбільш прибуткових банків та страхових компаній з 15% до 18% для доходів понад 1 млрд канадських доларів. Тепер міністр фінансів Канади змінила ставку податку на 16,5%, при цьому база оподаткування знизилася з 1 млрд канадських доларів до 100 млн.

“Я впевнений, що уряд щасливий, що вони мають цільове джерело для отримання додаткового доходу, але я думаю, що це недоречно”, – сказав Рей Вільямс, керуючий директор підрозділу ринків капіталу Національного банку Канади, в ефірі BNN Bloomberg Television. «Мені просто не подобається, що це спосіб показати решті світу, що ми відкриті для іноземних інвестицій».

Коментарі