Вперше в історії України глава НБУ взяв участь у засіданні Спільної Ради Європейського центрального банку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Голова Національного банку України підтвердив незмінність курсу, спрямованого на членство у Європейському союзі та європейському співтоваристві центральних банків.

«Незважаючи на звірства війни, Україна залишається вірною євроінтеграційному шляху. Ми всі разом наполегливо працюємо над створенням кращого майбутнього для нашої держави», – сказав Кирило Шевченко, виступаючи на засіданні ad-hoc Спільної Ради Європейського центрального банку (ЄЦБ), присвяченого питанням впливу російської військової агресії на економіку ЄС, а також перспектив подальшого технічного співробітництва Національного банку України та Європейської системи центральних банків.

Глава НБУ висловив подяку за запрошення взяти участь у засіданні Загальної Ради ЄЦБ, яке, за його словами, є потужним сигналом для підтримки нашої країни.

У своєму виступі голова НБУ зазначив, що після закінчення війни Національний банк України поступово повернеться до режиму інфляційного таргетування з плаваючим обмінним курсом.

Як відомо інтернет-ресурсу УкрСтрахування, голова НБУ вперше в історії України отримав запрошення взяти участь у засіданні Загальної Ради Європейського центрального банку.

Коментарі