Вплив війни в Україні на претензії корпоративного страховика AGCS буде обмеженим

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Один із провідних підрозділів німецького страховика Allianz — Allianz Global Corporate & Speciality – у першому кварталі зміцнив показник платоспроможності завдяки скороченню претензій щодо ризику природних катастроф та підвищення відсоткових ставок.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування зі звіту AGCS відомо, що комбінований коефіцієнт за 1 квартал 2022 року зміцнився на 3,3% до 95,0% проти 98,3% роком раніше.

Преміальний дохід у першому кварталі становив 3,03 млрд євро проти 2,94 млрд євро в аналогічному періоді 2021 року. «Це в основному було обумовлено зміною ефективної ставки, що продовжується, на 14% для бізнесу по оновленню (включаючи коригування умов) і позитивним розвитком нового бізнесу», — йдеться в прес-релізі AGCS.

Коментуючи вплив війни в Україні на діяльність AGCS, директор з врегулювання претензій Томас Сепп сказав: «Ми не очікуємо великої хвилі претензій, подібних до тих, які викликані, наприклад, пандемією Covid. Хоч би якими трагічними були події в Україні, коли так багато людських життів та майна було безглуздо знищено, наша експозиція як корпоративної страхової компанії обмежена».

Коментарі