Японські страховики домовилися про покриття операцій із російським ЗПГ терміном на три місяці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Протягом кількох днів японські страхові компанії змогли домовитися з міжнародними перестраховиками про продовження покриття операцій транспортування російського зрідженого природного газу (ЗПГ).

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Nikkei відомо, що японські страховики збережуть морське військове страхування, яке покриває пошкодження та/або знищення суден внаслідок військових ризиків, до березня 2023 року.

Таким чином, протягом трьох місяців японські компанії зможуть безперешкодно імпортувати російський ЗПГ із нафтогазового проекту «Сахалін-2» на Далекому Сході. Для Японії отримання погодження з перестраховиками особливо важливе у піковий період зимового опалювального сезону.

Нагадаємо, минулого тижня провідні страхові компанії Японії Tokio Marine&Nichido Fire Insurance, Sompo Japan Insurance та Mitsui Sumitomo Insurance повідомили контрагентів про припинення страхової підтримки морських перевезень у російських водах, оскільки військові ризики виключені з перестрахувального покриття міжнародними.

Потім уряд Японії звернувся до страховиків із проханням взяти на себе додаткові ризики, щоб продовжити страхування суден, що перевозять скраплений природний газ (ЗПГ) у російських водах.

Коментарі