За державною програмою страхування у Туреччині виплачено $340 млн постраждалим від землетрусу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Державна програма страхування від землетрусів через спеціальний пул страхування катастроф (TCIP) забезпечує виплату компенсацій постраждалим від руйнівного землетрусу Туреччини. Станом на 28 березня TCIP виплатив 6,5 млрд. турецьких лір ($340 млн.).

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв, що процедури управління надзвичайними ситуаціями були ініційовані протягом декількох хвилин після землетрусу, і операції з врегулювання претензій у рамках національної програми TCIP були передані до Центру управління стихійними лихами в Анкарі.

Раніше незалежна аналітична компанія зі Швейцарії PERILS опублікувала новий звіт про збитки внаслідок землетрусів у Туреччині. За оцінками PERILS, застраховані збитки від руйнувань внаслідок землетрусів оцінюються в 65,4 млрд. турецьких лір ($3,44 млрд.).

Нагадаємо, після серії масштабних землетрусів у Туреччині та Сирії спостерігається сплеск попиту на страхове покриття ризику землетрусу. Приріст попиту цей вид страхування становив 87%. Такі дані наводить Sigorta Medya із посиланням на пул обов’язкового страхування Туреччини.

Коментарі