Забруднювачі повинні платити: Insure Our Future закликає страховиків відмовитися від фінансування викопного палива

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Учасникам Глобального саміту сталого страхування (Global Sustainable Insurance Summit), який у ці дні проходить у Лос-Анджелесі (США), спрямовані вимоги від групи екологічних неурядових організацій Insure Our Future припинити страхову та інвестиційну підтримку викопного палива.

Підписанти листа вимагають від глобальної страхової індустрії не фінансувати компанії, пов’язані з копалинами, а навпаки – змусити їх платити за забруднення довкілля.

«Заклик до страховиків змусити «забруднювачів платити» пролунав у той момент, коли багато родин зазнають труднощів, зіткнувшись із кризою вартості життя, зростанням страхових премій, що посилюється, або повною втратою страхового покриття в деяких районах високого ризику, оскільки страховики намагаються обмежити свої втрати, пов’язані з кліматом шляхом передачі їх громадам», – прокоментували екологічні активісти.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про відмову Zurich Insurance від страхування нових проектів нафти і газу, а також реакції Insure Our Future на це рішення.

Коментарі