Закритий на локдаун морський порт Шанхаю завдає мільярдних збитків і порушує ланцюжки поставок

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Пандемічні обмеження в китайському Шанхаї спровокували порушення постачання товарів у всьому світі. Загальні економічні збитки, за оцінками аналітиків Russel Group, оцінюються в $28 млрд, більша частина якого припадає на текстильні та швейні підприємства.

Ситуація ускладнюється тим, що Шанхай є не лише великим фінансовим центром, а й одним із провідних морських логістичних центрів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

«Затримки в Китаї викликали хаос у всій світовій економіці, вдаривши як у споживачів, так і в корпорації. Вони завдадуть шкоди західній економіці, особливо Великобританії та США, обидві страждають від високого інфляційного тиску. Будь-які подальші потрясіння в ланцюжку поставок, такі як затримки в портах, і надалі сприятимуть зростанню цін і уповільнюватимуть відновлення економіки цих країн», — прокоментував керуючий директор Russell Group.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про квартальні результати китайського страхового гіганта Ping An і зниження чистого прибутку на 24% до 20,66 млрд юанів ($3,14 млрд).

Коментарі