Застраховані збитки через літаки, які утримуються в російських аеропортах, можна порівняти з втратами 11 вересня: WTW

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Сукупні збитки через літаки, що незаконно утримуються в російських аеропортах, можуть перевищити претензії, пов’язані з терактом 11 вересня 2001 року.

Такого висновку дійшли автори аналітичної замітки міжнародного страхового брокера WTW, оцінюючи сукупний збиток для страховиків, лізингових авіакомпаній та загалом для авіаційної галузі.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що понад 500 літаків, які перебувають у лізингу у російських авіаперевізників, нині не можуть залишити аеропорти, оскільки влада Росії їх утримує у відповідь на економічні санкції у зв’язку з повномасштабною військовою агресією проти України.

Минулого тижня найбільша лізингова авіакомпанія з Дубліна AerCap звернулася до Високого суду Лондона із позовом проти страховиків AIG Europe та Lloyd’s Syndicate 5310, щоб отримати заявлене, але не виплачене страхове відшкодування через втрату своїх літаків. За оцінками AerCap, сума $3,5 млрд може бути справедливою оцінкою завданих збитків.

Нагадаємо, найбільша на Близькому Сході лізингова авіакомпанія Dubai Aerospace Enterprise (DAE) заявила страхові претензії на суму $1 млрд у зв’язку з утриманням у російських аеропортах літаків DAE.

Коментарі