Застраховані збитки через припинення постачання російського газу до Європи не будуть суттєвими

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Часткове або повне припинення постачання російського газу європейським споживачам не спричинить будь-яких суттєвих застрахованих збитків за ризиком переривання бізнесу.

Така оцінка потенційних збитків для страхового сектору представлена ​​аналітиками міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings. Автори звіту посилаються на формулювання стандартних страхових полісів, де ризик переривання бізнесу покривається у разі фізичного пошкодження комерційних приміщень або виробничих об’єктів.

У разі нездатності постачальника виконувати зобов’язання щодо постачання сировини або енергії для ведення бізнесу поставити сировину або енергію, необхідну для ведення бізнесу, такі збитки не кваліфікуються як страхові втрати.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування також відомо, що підприємства, які постраждали через відсутність постачання російського газу, можуть претендувати на відшкодування політичних ризиків. Однак у Fitch Ratings заявило, що “такі претензії не будуть простими, оскільки формулювання полісів, ймовірно, буде обмежувальним, і заявникам може бути складно успішно оскаржити претензії, відхилені на підставі формулювання”.

Коментарі