Збитки банківського сектора обумовлені необхідністю формувати резерви: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України опублікував звіт, присвячений стану банківського сектора в умовах воєнних дій. Згідно з НБУ, у першому кварталі 2022 року українські банки змогли зберегти високу ліквідність та операційну прибутковість. Все це – всупереч ринковій турбулентності, спричиненій повномасштабною військовою агресією росії проти України.

Станом на 1 квітня 2022 року з 69 платоспроможних банків 44 банки були прибутковими та отримали чистий прибуток у розмірі 5,85 млрд грн, 25 – збитковими зі збитком 6,01 млрд грн.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування також відомо, що українські банки змушені формувати резерви під очікувані втрати вперше з 2017 року. Це зумовило збиток у І кварталі у розмірі 0.16 млрд. грн., у тому числі у березні – 10.1 млрд. грн. Кількість збиткових банків за квартал зросла із 5 до 25.

“Національний банк не застосовуватиме до банків заходи впливу за недотримання вимог до капіталу та ліквідності під час військового стану, а після його завершення надасть достатньо часу для відновлення стійкості”, – повідомляє НБУ.

Раніше НБУ закликав учасників банківського сектора не прикрашати квартальну звітність.

Коментарі