Зобов’язання без чітких планів: антивугільна політика південнокорейських страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Політика щодо страхування вугільних проектів та підприємств, пов’язаних із видобутком та використанням вугілля, південнокорейських страховиків знову стала об’єктом критики екологічних організацій.
Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на заяву неурядової організації Insure Our Future, страхові компанії Південної Кореї Samsung Fire&Marine Insurance та Hyundai Marine&Fire Insurance не мають відповідних планів поетапної відмови від страхування та перестрахування вугільних проектів.

Місяцем раніше всі підрозділи південнокорейського конгломерату Samsung зобов’язалися припинити фінансування вугільних проектів та підприємств, частка викопного вугілля у доході яких перевищує 30%. Тоді цей крок у Insure Our Future назвали знаковим для південнокорейської бізнес-спільноти, оскільки піднімає рівень екологічного інвестування на новий рівень.

Однак, незважаючи на зобов’язання, страховики не мають чітких планів переходу до екологічного страхування. «Якщо Samsung FMI і Hyundai MFI, найбільші спільні страховики в Південній Кореї, зможуть ефективно припинити використання вугілля, інші страховики напевно наслідують їхній приклад. Це значно прискорить падіння видобутку вугілля в країні», – прокоментувала Суон Хан, аналітик Seoul Solutions for Our Climate.

Коментарі