Європейська комісія та Великобританія координують зусилля щодо заборони страхування російської нафти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
До європейських санкцій щодо страхування операцій із російською нафтою можуть доєднатися країни G7, що ще більше вдарить по російському військовому бюджету. Про це повідомило агентство Bloomberg, посилаючись на власні джерела, які виявили бажання залишитися неназваними.

Однією з таких країн є Великобританія, з якою Європейська комісія веде перемовини щодо координації санкційних заходів не лише щодо заборони страхування, але й будь-якого виду фінансування.

Згідно з Bloomberg, спільний наступ на страховиків постачання російської нафти може різко підірвати здатність Москви фінансувати війну. Залучення Великобританії пояснюється тим, що 95% страхового покриття відповідальності танкерів у світі організовано через страхову організацію, що базується в Лондоні, під назвою «Міжнародна група P&I Clubs».

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Лондонський Lloyd’s підтвердив свою участь у консультаціях з урядами та регуляторами Великобританії та Європейського союзу з питання страхування нафти. “Lloyd’s підтримує і, як і раніше, зосереджений на введенні режиму глобальних санкцій проти російської держави”, – заявили в Lloyd’s.

Напередодні стало відомо про включення заборони на страхування транспортування російської нафти до шостого пакету санкцій, схваленого Європейським союзом щодо росії.

Коментарі