Allianz Global Investors визнала факти шахрайства та порушення закону США про цінні папери

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Підрозділ німецької страхової групи з управління активами Allianz Global Investors (AGI) оголосив про завершення розслідування діяльності альфа-фондів у США та підписання меморандуму про передачу бізнесу в управління іншому суб’єкту.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз Allianz, резолюцією Міністерства юстиції США та Комісії з цінних паперів Allianz Global Investors (AGI) визнала звинувачення у шахрайстві з цінними паперами та порушення законів США про цінні папери.

«Визнання провини призведе до дискваліфікації AGI щодо консультування зареєстрованих у США взаємних фондів та певних типів пенсійних фондів», — йдеться в прес-релізі Allianz. Сума штрафу, яку виплатить AGI у за позовом Міністерства юстиції США, становитиме $174,3 млн, на користь Комісії з цінних паперів та бірж — $675 млн. Ці кошти будуть використані для компенсації постраждалим інвесторам.

Раніше страхова група Allianz зарезервувала 1,9 млрд євро для компенсаційних виплат інвесторам альфа-фондів та виплат за результатами судових розглядів, що вплинуло на зниження прибутку у першому кварталі на 78%.

Коментарі