Allianz Group змушена зарезервувати 1,9 млрд євро щодо діяльності альфа-фондів у США

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхова група Allianz зарезервувала 1,9 млрд євро для компенсаційних виплат інвесторам альфа-фондів та виплат за результатами судових розглядів.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, Allianz вважає, що створений резерв «є справедливою оцінкою її фінансового ризику, що залишився» у зв’язку з альфа-фондами в США.

Нагадаємо, інвестиційний підрозділ Allianz Global Investors та структуровані альфа-фонди Allianz у США з активами під управлінням на суму 13 млрд євро проводили ризиковані операції, що позначилося на низці американських пенсійних фондів. За цими діями були скарги клієнтів, судовий позов Мін’юсту США, а фінансовий регулятор Німеччини BaFin почав розслідування про причетність топ-менеджерів страхової групи Allianz до операцій, пов’язаних з її інвестиційними підрозділами.

Пізніше стало відомо про звільнення двох топ-менеджерів, діяльність яких порушувала політику компанії, спрямовану на забезпечення дотримання галузевих норм та стандартів щодо підготовки та надання повідомлень клієнтам».

Коментарі