Аналітики Swiss Re Institute прогнозують стагфляцію не системну, а тимчасову

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики швейцарського перестраховика Swiss Re Institute прогнозують уповільнення економічного зростання у поєднанні з високою інфляцією.

Це прояв стагфляції особливо негативно позначиться країнах, орієнтованих імпорт. “Багато країн, що розвиваються, сильно залежать від імпорту продовольства, в даний час ще більш вразливі до відсутності продовольчої безпеки”, – йдеться у звіті.

Базовий прогноз Swiss Re Institute полягає в настанні «тимчасової стагфляції», коли уповільнення економічного зростання, ймовірно, не спровокує зростання інфляції, а навпаки, призведе до її зниження.

Страховики майна та нещасних випадків (P&C) найбільше схильні до інфляційного шоку, який підвищить обсяги вимог. «Якщо в цій кризі і є позитивна сторона, то це те, що ми бачимо прискорення відмови від екстремальної грошово-кредитної політики. Зсув парадигми у бік вищої прибутковості є довгостроковим позитивом для страхових компаній», – йдеться у звіті.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що «зелений перехід» (green transition) через досягнення вуглецевої нейтральності та перехід на відновлювані джерела енергії протягом наступного десятиліття призведе до зростання інфляційного тиску.

Коментарі