Найбільший страховик життя Китаю повідомив про зниження прибутку через обвал фондового ринку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з найбільших у Китаї компаній зі страхування життя China Life Insurance повідомила про зниження на 31% показника прибутку за 2023 рік.

Згідно з опублікованим звітом, який China Life Insurance представила на Шанхайську фондову біржу, річний прибуток компанії становили 46,2 млрд юанів проти 66,7 млрд юанів у 2022 році. У коментарях до звіту йдеться, що зниження прибутку стало наслідком обвалу фондового ринку та зниження прибутковості інвестицій.

Раніше інтернет ресурсу УкрСтрахування повідомляв, що чистий прибуток китайської страхової групи Sunshine Insurance Group знизився у 2023 році на 16,8% до 3,74 млрд юанів ($518,62 млн) на тлі різкого падіння інвестиційних доходів страховика.

Про падіння на 23% обсягу річного прибутку також повідомила найбільша у Китаї страхова група Ping An. Згідно з Bloomberg, «розгром фондового ринку та падіння прибутковості облігацій чинили тиск на інвестиційні доходи китайського страховика минулого року, а зміни в національній обліковій політиці посилили вплив волатильності ринку на прибуток».

Коментарі