Недорога страховка від Covid-19 та ефект доміно з банкрутств у Таїланді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Масові продажі в Таїланді недорогих страхових полісів за ризиком Covid-19 на початку пандемії призвели до великих збитків місцевих страхових компаній.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що на піку пандемії про своє банкрутство заявили чотири страхові компанії, що працюють на ринку Таїланду. На думку галузевих фахівців, існують серйозні ризики виникнення ефекту доміно, при якому повідомлення про банкрутство надходитимуть і від інших страховиків.

Ще в 2020 році кількість щоденних випадків інфікування Covid-19 у Таїланді не перевищувала 300, що спонукало страхові компанії продавати недорогі поліси вартістю від $8 до $14 з виплатами до $14 тисяч. В результаті сукупна сума страхових претензій за ризиком Covid-19 сьогодні становить $4 млрд.

Нагадаємо, страхування від Covid-29 у Тайвані також як і в Таїланді є одним із найпопулярніших. Усього за $23 страховики гарантують виплату $1724. Сукупна вартість страхових претензій щодо ризику пандемії вже перевищила $1 млрд, що змусило фінансовий регулятор Тайваню закликати страховиків у найкоротші терміни врегулювати численні страхові претензії.

Коментарі