Облікова ставка збережена на рівні 25%, інфляція до кінця року очікується в 30%: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні 25%. Цей захід у поєднанні з іншими, зокрема, з коригуванням офіційного обмінного курсу знизить попит на валютному ринку.

«Враховуючи заплановані надходження офіційного фінансування, це допоможе підтримувати достатній рівень міжнародних резервів та забезпечувати курсову та макрофінансову стабільність», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що з 3 червня 2022 року в Україні діє облікова ставка НБУ на рівні 25% річних.

У коментарі НБУ йдеться про збереження інфляційного тиску до кінця року на рівні 30%. У наступні роки інфляція суттєво сповільниться, суттєво перевищуватиме цільовий показник у 5%.

«З огляду на тривалий період суттєвого цінового тиску та переважання інфляційних ризиків на горизонті прогнозу, а також необхідність забезпечення привабливості гривневих активів та утримання курсової стабільності, Правління Національного банку вирішило зберегти облікову ставку на рівні 25%», – повідомляє НБУ.

Коментарі