Обвал кондомінімуму в Майамі: суд призначив суму відшкодування у розмірі $1 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Через рік після обвалу кондомінімуму в Майамі (США) та загибелі 98 осіб суд ухвалив остаточне рішення за колективним позовом на суму $1 млрд.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, суд визнав винними у трагедії понад два десятки відповідачів, серед яких інженери, забудовники, компанії із сертифікації будівельних робіт, охоронна компанія та інші.

Усі вони відмовилися визнати свою провину в тому, що 24 червня 2021 року стався обвал 12-поверхового кондомінімуму, який забрав життя людей через порушення при будівництві, проектуванні, експлуатації, у тому числі через помилки при використанні аварійної сигналізації всередині будівлі.

Відомо, що відповідачі зобов’язані виплатити потерпілим відшкодування на загальну суму понад $1 млрд, частина якого буде покрита страховкою.

Нагадаємо, керуюча компанія є власником страхового поліса на суму $30 млн, який покриває ризики у сфері нерухомості, та відповідальність на суму $18 млн. За словами окружного судді Майамі Майкла Ханзмана, це страхове покриття навряд чи здатне відшкодувати реальні втрати у зв’язку із обвалом будівлі.

Коментарі