Перестраховики не врахували, що «трохи піску та вітру» призведуть до аварії в Суецькому каналі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ретельна оцінка всього спектра потенційних ризиків могла б запобігти інциденту з контейнеровозом Ever Given у березні минулого року, внаслідок якого надовго було заблоковано близько 400 кораблів та порушено глобальні ланцюжки поставок.

Таку думку висловлюють фахівці перестрахувальної компанії SCOR, підбиваючи підсумки події, вартість якої для страхової та перестрахувальної галузі оцінюється у $2 млрд.

«Піщана буря, погана видимість, сильний південний вітер і деяке непорозуміння разом змусили Ever Given розігнатися у вузькому каналі, зробивши його некерованим. Корабель/…/завалився боком упоперек каналу та заблокував шлях», — прокоментував Сільвен Гауден, головний спеціаліст із морського перестрахування SCOR.

На його думку, головний урок цього інциденту для перестраховиків полягає в тому, що «трохи піску та вітру потенційно можуть спричинити трагедію глобального масштабу. Це демонструє крихкість наших економічних та соціальних моделей».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про завершення рятувальної операції з контейнеровозом Ever Given у Суецькому каналі.

Коментарі