Страховий сектор демонструє найповільніше покращення гендерного балансу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне кредитно-рейтингове агентство Morningstar DBRS у своєму новому звіті відзначає позитивну тенденцію щодо представленості жінок на керівних посадах у секторі фінансових послуг. Водночас страховий сектор продемонстрував найменше покращення порівняно з іншими секторами фінансової галузі.

«Частка жінок на керівних посадах у страховому секторі Великої Британії, схоже, зупинилася на рівні близько 35% з 2019 року, тоді як більшості інших фінансових секторів вдалося покращити присутність жінок на керівних посадах на чотири-вісім процентних пунктів за той же період», – прокоментувала Марина Хіменес, аналітик Morningstar DBRS.

Незважаючи на заявлені кроки щодо покращення представленості жінок, лише 7% керівних посад страхового сектору Великої Британії займають жінки. У звіті також йдеться, що відсутність різноманітності серед керівників страхових компаній може погіршити діяльність та репутацію компанії та негативно вплинути на кредитні рейтинги.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на коментар британського фінансового регулятора FCA повідомляв, що найбільші публічні компанії, акції яких котируються на біржі, не виконують вимоги FCA щодо дотримання гендерного балансу.

Коментарі