Страхування торгових морських перевезень у Чорному морі вийшло з-під контролю: Bloomberg

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхування торгових морських перевезень в акваторії Чорного моря, на думку агентства Bloomberg, «вийшло з-під контролю, ставши величезною перешкодою для руху російських вантажів у регіоні». Відповідно до Bloomberg, додатковий страховий платіж 10% за венний ризик ставить судновласників у вкрай невигідне становище, змушуючи їх переплачувати величезні суми.

Згідно з попередніми розрахунками, якщо андеррайтери стягують додаткові 10% вартості корпусу корабля в рамках військових ризиків, то морський танкер вартістю $50 млн, який перевозить 1 млн барелів вантажу, повинен заплатити тільки за страховку $5 млн, що на $1,5 млн більше вартості найму перевізника.

Незважаючи на високі додаткові страхові платежі «пул страховиків, котрі все ще котируються, суттєво вичерпався, а це означає, що ті, хто залишився, вимагають більш високих цін».

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв, що Лондонський ринок морського страхування (London Marine Insurance Market) оголосив всю прилеглу до Росії акваторію зоною високого ризику, тим самим підвищивши вартість морського страхування для судновласників.

Коментарі