Тайванські страховики не отримали процентні виплати за російськими єврооблігаціями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Відразу сім страхових компаній Тайваню не змогли отримати належні їм відсоткові виплати за російськими єврооблігаціями. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення фінансового регулятора Тайваню (Financial Supervisory Commission).

Термін виплати відсотків за борговими зобов’язаннями минув 27 травня, але був продовжений на 30-денний пільговий період до 27 червня. Очікувана сума платежу $100 млн включає відсотки за двома видами облігацій, номінованими в доларах США та євро.

Фінансовий регулятор Тайваню у своєму повідомленні наголосив, що частка російських зобов’язань у загальному обсязі ринку цінних паперів країни «дуже незначна».

Згідно з вчорашньою заявою міжнародного рейтингового агентства Moody’s, «росія вперше за більш як сторіччя оголосила дефолт за своїми міжнародними облігаціями, оскільки санкції фактично відрізали країну від світової фінансової системи».

Раніше фінансовий регулятор Тайваню закликав страховиків у найкоротші терміни врегулювати численні страхові претензії, пов’язані з Covid-19.

Коментарі