Успішна інтеграція з PartnerRe сприяла високим результатам французької Covea

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна страхова група з Франції Covea опублікувала звіт за 2023 рік, повідомивши про збільшення преміального доходу на 18% до 26,8 млрд. євро. Чистий прибуток Групи, зароблений минулого року, склав 1,5 млрд євро.

Згідно з прес-релізом Covea, ці високі результати свідчать про успішність обраної стратегії, включаючи інтеграцію перестраховика PartnerRe.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що угоду між французькою компанією взаємного страхування Covea та Exor щодо перестраховика PartnerRe за 7,9 млрд євро завершено. Про угоду було оголошено ще в лютому 2020 року, потім була низка переговорів і укладених меморандумів про наміри. Предметом суперечок стала вартість бізнесу PartnerRe, яка, на думку покупця, має бути нижчою за $9 млрд, оголошених раніше.

Коментуючи результати за минулий рік, генеральний директор Covea Тьєррі Дерес сказав: «2023 став роком, коли ми повністю реалізували стратегію Групи і показали високі результати. У Франції ми обмежили вплив на наші результати більш високих витрат на ремонт та претензій, пов’язаних із соціальними хвилюваннями та кліматичними явищами. Наш бізнес із перестрахування через PartnerRe допоміг зробити Covea більш стійкою як у фінансовому, так і в технічному плані».

Коментарі