Військові та політичні ризики для страховиків завдають великих збитків: WTW

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Військова агресія росії проти України та подальша ескалація напруженості в сукупності з масштабними руйнуваннями та перериванням ланцюжків поставок завдають великих збитків для страхової та перестрахувальної індустрії.

У новому звіті міжнародного страхового брокера WTW, крім оцінки поточної ситуації та потенційних ризиків, висвітлюється проблема виключень із страхових полісів військових та політичних ризиків.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що глобальні перестраховики вводять низку винятків для переліку ризиків, що покриваються, тим самим намагаючись дистанціюватися від військових і політичних ризиків.

Згідно WTW, страхувальники уважно оцінюватимуть покриття збитків через війну, які, як правило, виключаються з майнових полісів. За словами брокера, санкції можуть також вплинути на збитки компаній у Росії та Білорусі, оскільки деякі уряди можуть заборонити виплату вимог у разі порушення закону про санкції.

Раніше WTW представив звіт, присвячений перспективі розвитку сектора енергетичного страхування за умов турбулентності ринку країн Східної Європи.

Коментарі