Витрати на ризик природних катастроф продовжують чинити тиск на прибутковість SCOR

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Французька перестрахувальна компанія SCOR перебуває під тиском збитків по ризику природних катастроф, що негативно позначиться на її квартальних та річних результатах.

Згідно з звітом Barenberg, у другому кварталі Група зазнає збитків у розмірі 43 млн євро, перш за все, внаслідок збитків у зв’язку з повінню в Австралії та посушливою погодою в Бразилії. Автори звіту вважають “надто консервативним” прогноз за показником прибутку SCOR на весь 2022 рік.

На думку Barenberg, оцінки SCOR майбутніх збитків на ризик природних катастроф не цілком точно відображають потенційні загрози, як і обсяг зарезервованих коштів на випадок подій природного характеру.

«Однак ми очікуємо, що SCOR повідомить про подальший прогрес у досягненні своєї мети зі скорочення ймовірної максимальної шкоди від стихійних лих на 15% до 2022 фінансового року. Це має допомогти зменшити волатильність доходів», — йдеться у звіті.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що SCOR у першому кварталі 2022 року змогла наростити преміальний дохід на 9,7% до 4,7 млрд євро, але цього виявилося замало для прибуткового результату. За підсумками перших трьох місяців SCOR відзвітувала про збиток у розмірі 80 млн. євро проти прибутку 45 млн. євро в аналогічному періоді минулого року.

Коментарі