Власники літаків, що застрягли в російських аеропортах, готуються до «жорстких переговорів зі страховиками»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Лізингова авіакомпанія зі штату Коннектикут (США) Aircastle планує звернутися до страховиків за відшкодуванням збитків через утримання в російських аеропортах літаків.

За словами виконавчого директора Aircastle, у компанії готуються до «жорстких переговорів із страховиками». “Подумки ми долаємо це… Це не означає, що наші команди не працюють, готуючись до того, що, як ми очікуємо, буде жорстким обговоренням з нашими страховими перевізниками”, – сказав Майкл Інглезе, виступаючи на конференції Airline Economics у Дубліні.

За словами представника ще однієї лізингової авіакомпанії Genesis, процес продовження страхового/перестрахувального договору щодо авіаперевізників, пов’язаних з росією, є «неприємним видовищем».

Раніше американська лізингова компанія Air Lease ухвалила рішення про списання з балансу 27 повітряних суден, які через санкції примусово затримано російською федерацією у своїх аеропортах. Інтернет ресурсу УкрСтрахування із заяви компанії також відомо, що сума списання не призведе до суттєвих витрат у майбутньому, однак Air Lease планує звернутися до свого страховика за відшкодуванням збитків.

Коментарі