Залишкові перестрахувальні ризики пандемії виявлятимуться протягом двох років: JP Morgan

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики JP Morgan оцінили сукупні збитки від пандемії Covid-19 для сектора майнового та страхування від нещасного випадку у суму $35 млрд. При цьому значна частина таких збитків припадає на європейські перестрахувальні компанії, зокрема найбільш постраждалим від «пандемічних» претензій називають страховий ринок Lloyd’s.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування зі звіту JP Morgan відомо, що залишковий ризик найчастіше утворюється у перестраховиків через кілька місяців або років після події (явища). «Типовий рівень IBNR (понесені, але не заявлені претензії) для перестрахувальних компаній за два роки зазвичай становить близько 30% або менше. Однак у середньому для європейських перестраховиків цей рівень становить 50% для претензій щодо Covid-19», — йдеться у звіті.

На думку авторів звіту, у резервуванні коштів за ризиком пандемії найкраще виявили такі перестраховики як Munich Re та Swiss Re, оскільки заклали певний профіцит у своїх консенсус-прогнозах за показником прибутку.

Раніше повідомлялося, що фінансовий регулятор Тайваню закликав страховиків у найкоротші терміни врегулювати численні страхові претензії, пов’язані з Covid-19.

Коментарі