Минулорічні «зомбі-пожежі» ставлять під загрозу нафтові та газові свердловини в Канаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
«Зомбі-пожежі», які ще з минулого року продовжують тліти в канадських провінціях Альберта та Британська Колумбія, ставлять під загрозу видобуток нафти та природного газу. Згідно з інформацією Bloomberg, близько 50 подібних осередків розташовані поблизу нафтових та газових свердловин, тим самим можуть знищити майже 3% видобутку.

«Залишкові пожежі наголошують, що енергетична промисловість Канади, що спирається на сектор нафтоносних пісків і виробляє брудну нафту, наражається на все більшу загрозу через зміну клімату. Зазвичай спекотна та суха погода минулого року сприяла найгіршому за всю історію країни сезону лісових пожеж». – йдеться у повідомленні Bloomberg.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що в Канаді очікують більш інтенсивного сезону лісових пожеж, оскільки тепла та посушлива погода створюють передумови для песимістичних прогнозів з боку уряду.

Нагадаємо, станом на 21 серпня 2023 року у провінції Британська Колумбія було зареєстровано понад 300 лісових пожеж. Через 7 місяців там же продовжують тліти “зомбі-пожежі”. Станом на середину березня, у канадській провінції Британська Колумбія все ще горіло 90 таких минулорічних пожеж, у провінції Альберта з початку року виявлено 64 вогнища. Ці показники більш ніж удесятеро перевищують середньорічні.

Коментарі