Перестраховик SCOR зазнав збитків через природні катастрофи, війну в Україні та санкції

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У першому півріччі французька перестрахувальна компанія SCOR спромоглася наростити преміальний дохід, але цього виявилося недостатньо, щоб перевищити результат першого півріччя 2021 року.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт SCOR, валові страхові премії склали 9,7 млрд євро, що на 8,3% вище за результат за минулий рік при чистих збитках 239 млн євро проти прибутку 380 млн євро.

Згідно з коментарем SCOR, на результат компанії вплинули події природного катастрофічного характеру, пандемія, що триває, і «напруженість, викликана війною в Україні та санкціями, пов’язаними з постачанням природних ресурсів».

«Поєднання цих подій суттєво вплинуло на результати SCOR, що спричинило чисті збитки у розмірі -239 млн євро за першу половину 2022 року, з яких -159 млн євро припало на другий квартал», – йдеться у прес-релізі SCOR.

Раніше аналітики Barenberg прогнозували, що в другому кварталі Група зазнає збитків у розмірі 43 млн євро, перш за все, внаслідок збитків у зв’язку з повінню в Австралії та посушливою погодою в Бразилії.

Нагадаємо, за підсумками перших трьох місяців SCOR відзвітувала про збиток у розмірі 80 млн. євро проти прибутку 45 млн. євро в аналогічному періоді минулого року.

Коментарі